CZERWONE
IDEALNE DO:
VENETO
Uprawa: głównie uprawiana na nizinach ale również na i niskich wzgórzach.
Technika produkcji: winogrona są zbierane, gdy są w pełni dojrzałe. Proces winifikacji jak przy klasycznym winie czerwonym, przy czym przez kilka dni winogrona poddaje się maceracji ze skórkami, następnie pozostawia się je dokładnej fermentacji w kontrolowanej temperaturze.
Przed butelkowaniem, dojrzewa w beczkach przez co najmniej 8-10 miesięcy. Barone Nero ma barwę czerwonego rubinu z odcieniami fioletu.
INFORMACJE DODATKOWE:
KOREK
PÓŁWYTRAWNE
750 ml
2021
WŁOCHY
13 %
50% CABERNET SAUVIGNON,
20% MALBEC, 30% REFOSCO
Intensywna czerwień z odcieniami fioletu.
Solidne, pełne, soczyste i spójne.
Owocowy zapach z nutami dojrzałej wiśni.
Bardzo pijalne, o długo utrzymującym się, wyrazistym smaku.