CZERWONE
SYCYLIA
Gleby: Suche, średnio-wzgórzaste, wapienne lub gliniasto-wapienne.
Obszar pochodzenia: Region Sycylia – Południowe Włochy
Technika produkcji: Winogrona zbierane w pełnej dojrzałości.
Zastosowano klasyczną metodę z macerowaniem skórek przez kilka dni, a następnie precyzyjnie kontrolowaną fermentacją w odpowiedniej temperaturze.
KOREK
WYTRAWNE
750 ml
2023
ITALIA
13,5 %
NERO D'AVOLA
Wino pełne smaku z aromatami soczystych wiśni, dzikich jagód i nutą orientalnych ziół.
Winogrona uprawiane są u podnóża Etny.
Wyjątkowa osobowość tego wina oraz jego bogata i złożona struktura sprawiają, że pasuje do pieczeni, grillowanego mięsa, dziczyzny oraz do dojrzałych serów.
Serwować w temperaturze 18-20°C.
Od wielu lat zajmujemy się bezpośrednim importem i dystrybucją win.
Nasze doświadczenie oraz dbałość o każdy szczegół pozwoliło nam stworzyć asortyment pełen bestsellerów, które cieszą się dużym uznaniem wśród naszych klientów.