CZERWONE
VALPOLICELLA
Gleby wapienne, z osadami i osuwiskami.
16% w obj.
Valpolicella, region Veneto - Północne Włochy.
Najlepsze winogrona są zbierane późno, umieszczane na stojakach i suszone w suchym, dobrze wentylowanym środowisku aż do stycznia. Tłoczenie odbywa się w suchym okresie lutego, a maceracja i fermentacja metodą „a cappello sommerso” trwają około miesiąca w temperaturze 5-15°C. Następnie wino zostaje pozostawione do zakończenia fermentacji mlekowej. W kolejnych miesiącach wino jest przenoszone do beczek o średniej i małej pojemności. Może być sprzedawane dopiero po trzech latach dojrzewania.
KOREK
WYTRAWNE
750 ml
RPA
16 %
CORVINA VERONESE, RONDINELLA, MOLINARA
Kolor granatowy, bardzo intensywny i pełny.
Aromat intensywny, eteryczny, bardzo wyraźny, przypominający suszoną śliwkę z nutami wanilii, tytoniu, skóry i dzikich kwiatów.
Smak pełny, bardzo ciepły i bogaty w strukturę.
Długie, wciągające zakończenie.
Wino doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, zwłaszcza z mięsem czerwonym
- z szaszłykami i dziczyzną.
Podawać w temperaturze 18°C.
Przed podaniem przelać do karafki.
Wyne Exclusive Collection to synonim doskonałej jakości.
Dzięki bezpośredniemu importowi i dystrybucji, możemy oferować nasze wina w niskich marżach, co
jest naszym znakiem rozpoznawczym.
Dbałość o każdy szczegół, jak również umiejętność doboru wyjątkowych win zaowocowały stworzeniem asortymentu pełnego bestsellerów, które cieszą się uznaniem naszych klientów.