CZERWONE
VALPOLICELLA
Obszar pochodzenia:
Valpolicella, region Veneto - północne Włochy
Technika produkcji:
Polega na maceracji wina Valpolicella z fermentowanymi winogronami pochodzącymi z podsuszanych gron, które wcześniej były użyte do produkcji Amarone.
Technika "Ripasso" polega na tym, że przed dojrzewaniem w beczkach podstawowe wino Valpolicella jest wlewane bezpośrednio do kadzi, w której wcześniej tłoczono Amarone. Pozostaje ono w kontakcie ze świeżo tłoczonymi wytłokami przez około 15-20 dni, co pozwala winu przejąć część aromatu, pochodzącego faktycznie z Amarone.
KOREK
WYTRAWNE
750 ml
2021
ITALIA
14,5 %
CORVINA VERONESE, RONDINELLA
Intensywne czerwone wino o barwie granatu. Smak wyrafinowany, harmonijny, pełny. Dojrzałe truskawki, tytoń, runo leśne czarne porzeczki i nuta pieprzu.
Pasuje do dojrzałych serów, salami, pieczeni, grillowanych mięs oraz dziczyzny.
Podawać w temperaturze 18°C,
Otworzyć butelkę pół godziny przed spożyciem.
Wyne Exclusive Collection to synonim doskonałej jakości.
Dzięki bezpośredniemu importowi i dystrybucji, możemy oferować nasze wina w niskich marżach, co
jest naszym znakiem rozpoznawczym.
Dbałość o każdy szczegół, jak również umiejętność doboru wyjątkowych win zaowocowały stworzeniem asortymentu pełnego bestsellerów, które cieszą się uznaniem naszych klientów.