CZERWONE

VALPOLICELLA

Obszar pochodzenia:

Valpolicella, region Veneto - północne Włochy

 

Technika produkcji:

Polega na maceracji wina Valpolicella z fermentowanymi winogronami pochodzącymi z podsuszanych gron, które wcześniej były użyte do produkcji Amarone.

Technika "Ripasso" polega na tym, że przed dojrzewaniem w beczkach podstawowe wino Valpolicella jest wlewane bezpośrednio do kadzi, w której wcześniej tłoczono Amarone. Pozostaje ono w kontakcie ze świeżo tłoczonymi wytłokami przez około 15-20 dni, co pozwala winu przejąć część aromatu, pochodzącego faktycznie z Amarone.

 

 

 

 

 

 

 

 

KOREK

WYTRAWNE

750 ml

2021

ITALIA

14,5 %

CORVINA VERONESE, RONDINELLA

02 października 2024

VILLA MARIN VALPOLICELLA
SUP. RIPASSO

Intensywne czerwone wino o barwie granatu. Smak wyrafinowany, harmonijny, pełny. Dojrzałe truskawki, tytoń, runo leśne czarne porzeczki i nuta pieprzu.

 

Pasuje do dojrzałych serów, salami, pieczeni, grillowanych mięs oraz dziczyzny.

Podawać w temperaturze 18°C,

Otworzyć butelkę pół godziny przed spożyciem.

Wyne Exclusive Collection to synonim doskonałej jakości.

Dzięki bezpośredniemu importowi i dystrybucji, możemy oferować nasze wina w niskich marżach, co 

jest naszym znakiem rozpoznawczym.
 

Dbałość o każdy szczegół, jak również umiejętność doboru wyjątkowych win zaowocowały stworzeniem asortymentu pełnego bestsellerów, które cieszą się uznaniem naszych klientów.

© 2025 WYNE EXCLUSIVE COLLECTION

GDAŃSK - POLAND | biuro@wyne.pl | +48 884 903 500

REGULAMIN